ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στην διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο καταστράφηκε τον προηγούμενο μήνα, από μία τεράστια έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από μία μεγάλη ποσότητα χημικών, η οποία δεν είχε αποθηκευτεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Η χθεσινή (18/09) ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι.

Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.

Τόσο το λιμάνι, αλλά και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Η τεράστια έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE