ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στην διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο καταστράφηκε τον προηγούμενο μήνα, από μία τεράστια έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από μία μεγάλη ποσότητα χημικών, η οποία δεν είχε αποθηκευτεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Η χθεσινή (18/09) ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι.

Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.

Τόσο το λιμάνι, αλλά και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Η τεράστια έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE