ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

ΒΗΡΥΤΟΣ: 'Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι'

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στην διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο καταστράφηκε τον προηγούμενο μήνα, από μία τεράστια έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από μία μεγάλη ποσότητα χημικών, η οποία δεν είχε αποθηκευτεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Η χθεσινή (18/09) ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι.

Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.

Τόσο το λιμάνι, αλλά και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Η τεράστια έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE