Ανακοίνωση εξέδωσε το Σάββατο (19/09), ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΔΗΣΥ: 'Αν η Τουρκία θέλει να κατέλθει σε διάλογο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, η ώρα είναι τώρα'

19.09.2020
15:14
Πολιτική

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σάββατο (19/09), ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοινωση, οι στιγμές είναι κομβικές και αν η Τουρκία θέλει να κατέλθει σε διάλογο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, 'η ώρα είναι τώρα'.

Αναλυτικά:

Τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου, όχι μόνο απέχουν από την πραγματικότητα αλλά αποτελούν αλλοίωση των όσων έγιναν στο Κρανς Μοντάνα όταν και οι συνομιλίες κατέρρευσαν με ευθύνη της Τουρκίας.

 Οι στιγμές είναι κομβικές και για την Τουρκία και είναι ώρα, αντί να συνεχίζει με οποιοδήποτε τρόπο την προκλητική στάση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και απειλώντας με παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, να επιλέξει τον δρόμο τον οποίο της υποδεικνύουν άπαντες. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της και φίλιες τρίτες χώρες. Του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.

Αν η Τουρκία πραγματικά θέλει υπό αυτή τη βάση να κατέλθει στο διάλογο, η ώρα είναι τώρα. Όπως και ο ΓΓ των ΗΕ τόνισε, επέρχονται εξελίξεις στο κυπριακό. Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της επανέναρξης των συνομιλιών το συντομότερο για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.