ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ανακαλύφθηκαν 14 αρχαίοι τάφοι στη νεκρόπολη της Σακάρα

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ανακαλύφθηκαν 14 αρχαίοι τάφοι στη νεκρόπολη της Σακάρα

Ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακαλύφθηκαν 14 αρχαίοι τάφοι στην νεκρόπολη της Σακάρα και πιστεύεται ότι βρίσκονταν στην τοποθεσία αυτή για 2.500 χρόνια.

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές την Παρασκευή. Στην ίδια περιοχή πριν λίγες μέρες είχαν ανακαλυφθεί 13 ξύλινες σαρκοφάγοι.

Η τοποθεσία της Σακάρα αποτελεί μια τεράστια νεκρόπολη στη νότια Αίγυπτο και ήταν μέρος της αρχαίας πρωτεύουσας της Μέμφιδας. Είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο .

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.