Το Υπουργείο Υγείας καλεί όσους είχαν επαφές με Μητρόπολη Κιτίου και Νέα Σαλαμίνα να επικοινωνήσουν με το 1412

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όσους είχαν επαφές με Μητρόπολη Κιτίου και Νέα Σαλαμίνα να επικοινωνήσουν με το 1412

Σκοπός του μέτρου είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επιπλέον θετικά περιστατικά στην κοινότητα που πιθανόν να συνδέονται με τις δύο αλυσίδες, και να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Με στόχο να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες που είχαν επαφή με θετικά στον ιό άτομα, θα αξιολογηθούν και θα υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση, το Υπουργείο Υγείας καλεί όσους πολίτες είχαν επισκεφθεί τη Μητρόπολη Κιτίου την περίοδο 14-18 Σεπτεμβρίου είτε είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό της Νέας Σαλαμίνας και δεν έχουν ενημερωθεί από την Ομάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου, να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 1412 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8 π.μ. – 8 μ.μ.), ώστε να αξιολογηθεί η επαφή που είχαν και να διευθετηθεί ραντεβού για δειγματοληψία.
 
Επισημαίνεται, ακόμα, ότι όσα άτομα επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη ή είχαν επαφή με θετικά στον ιό άτομα της Νέας Σαλαμίνας και αναπτύσσουν συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό για ιατρική αξιολόγηση.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE