Έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, εφόσον σέβεται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της ΕΕ δήλωσε ο Μακρόν

Έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, εφόσον σέβεται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της ΕΕ δήλωσε ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της ΕΕ, το διεθνές δίκαιο και θα αποσαφηνιστούν οι ενέργειες της Άγκυρας σε περιοχές όπως η Λιβύη και η Συρία.


"Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea, όχι όμως με το κόστος του εκφοβισμού, όχι με το κόστος της επιβίωσης του ικανότερου, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με συνεργασία και σεβασμό μεταξύ συμμάχων", είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. "Αυτές οι αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες", τόνισε ο Μακρόν.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρχίζει σήμερα στις 0930 το πρωί η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο συνέρχεται ως Ακυρωτικό Δευτεροβάθμιο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΔΣ), για την εξέταση της ένστασης που καταχώρησε στις 8 Ιουλίου η Ντόρια Βαρωσιώτου σε σχέση με τον τερματισμό του διορισμού της στη θέση επαρχιακού δικαστή.

BEST OF TOTHEMAONLINE