Το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υποστηρίζει πως εντόπισε το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού

Το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υποστηρίζει πως εντόπισε το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού

Σε μία ελπιδοφόρα ανακάλυψη για τον κορωνοϊό έφτασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καθώς φαίνεται να εντόπισαν το αδύνατο σημείο του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Science, επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ φέρεται βρήκε ένα αδύναμο σημείο στις ακίδες πρωτεΐνης του κορονοϊού.

Αυτό το αδύναμο σημείο σύμφωνα με το newsbeast.gr που αναμεταδίδει την είδηση, είναι σαν μια υποδοχή στην επιφάνεια του ιού στην οποία μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα με αποτέλεσμα να ανακόψουν την πορεία του πριν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και αναπαραχθεί.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι, αν μπορέσουν οι επιστήμονες να γεμίσουν αυτή την υποδοχή με μόρια που λειτουργούν ως απενεργοποιητές του ιού, τότε ο κοροναϊός θα εξολοθρεύεται πριν καν μας μολύνει.

Πάντως, ακόμη κι αν αυτό θεωρηθεί ως μεγάλη πρόοδος στις έρευνες, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρασκευή ενός φαρμάκου θα πάρει χρόνια και είναι αμφίβολο αν το αντιικό φάρμακο θα είναι έτοιμο άμεσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.