ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 'Ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου- Οι κυρώσεις δεν ήταν αυτοσκοπός'

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 'Ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου- Οι κυρώσεις δεν ήταν αυτοσκοπός'

Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Συμπεράσματα στα οποία κατέληξε παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (2/10) ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη ομόφωνη θέση του συνόλου των ηγετών των «27» ήταν ο τερματισμός των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν διάφορες προτάσεις  όπως η άμεση επιβολή κυρώσεων ή να δοθεί περιθώριο στη διπλωματία (διάλογο) ώστε να αποδώσει αποτελέσματα.

Σε περίπτωση συνέχισης, είπε ο Πρόεδρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και επιλογές προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τόσο της ιδίας όσο και των μελών της.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που προέχει να είναι ο τερματισμός των εκνόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως οι ευθύνες μεταφέρονται πλέον στην Τουρκία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της συνόδου, αφού καταδικάζει και παράλληλα καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις και δημιουργήσει συνθήκες για διάλογο ώστε να οροθετηθεί ΑΟΖ βάσει του διεθνούς δικαίου.

Για όλες τις δηλώσεις Αναστασιάδη πατήστε εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top