ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχεις επιστολή! Δεν θα «χαρίζουν κάστανο» Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός

Έχεις επιστολή! Δεν θα «χαρίζουν κάστανο» Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός

Χιλιάδες επιστολές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τη δόση τους, ακόμη και για ένα μήνα, θα αρχίσουν να λαμβάνουν από σήμερα οι χρεώστες της Τράπεζας Κύπρου, ενώ την ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθήσει και ο Συνεργατισμός, στη βάση της νομοθεσίας

Για το ίδιο θέμα, η Ελληνική Τράπεζα αναμένει να πάρει γνωμάτευση από τους νομικούς της συμβούλους και αναλόγως θα κινηθεί.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με την πρώτη καθυστέρηση 30 ημερών στην καταβολή της δόσης αρχίζουν τα δύσκολα για τους δανειζόμενους. Οι οφειλέτες θα λαμβάνουν επιστολή «τύπου Θ» από τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ η προειδοποιητική επιστολή παλαιότερα στελνόταν μετά τις 120 μέρες καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης.

Τα πιστωτικά ιδρύματα με την ευχέρεια των προνοιών της νομοθεσίας περί Μεταβιβάσεων και Υποθηκεύσεως Ακινήτων άρχισαν να κινούν τις διαδικασίες για να εξερευθεί κοινά αποδεκτή λύση μέσα από σχέδια αναδιάρθρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε διαφορετική λύση αν δεν βρεθεί το κοινό σχέδιο μεταξύ πιστωτικού ιδρύματος και οφειλέτη θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πώλησης του ενυπόθηκου ακινήτου.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top