ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 'Ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση η αποχώρηση Γιαβούζ'

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 'Ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση η αποχώρηση Γιαβούζ'

Η Κομισιόν καλωσορίζει την αποχώρηση του Yavuz από την κυπριακή ΑΟΖ και αναμένει παρόμοιες και περαιτέρω κινήσεις από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο δήλωσε ότι «ναι πολύ σύντομα, μπορώ να πω ότι η αποχώρηση του Yavuz αποτελεί ένα άλλο ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε παρόμοιες και περαιτέρω κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως περιγράφεται και συζητήθηκε από τους ηγέτες στο (Ευρωπαϊκό ) Συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.