ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέα έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές

Nέα έξοδος της Κύπρου στις διεθνείς αγορές

Ανοίγει το βιβλίο για έξοδο στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με μήνυμα που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει στη StockWatch ότι θα προχωρήσει σε έκδοση χρέους, επιθυμώντας να αξιοποιήσει τις ιδιαίτερα χαμηλές αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων, που τις τελευταίες μέρες έπεσαν μέχρι το 3,50%.

Το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε χθες τον διορισμό ως αναδόχων τραπεζών των Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG CIB, με σκοπό να οργανώσουν διεθνή τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και για τη στρατηγική χρηματοδότησης.

Όπως μεταδίδει και το Ρόιτερς, η νέα έξοδος αφορά ομόλογο με επταετή διάρκεια μέχρι το 2022 και ήδη οι αρμόδιοι άρχισαν να βολιδοσκοπούν το ενδιαφέρον .

Η Κύπρος βγήκε τον περασμένο Ιούνιο για πρώτη φορά στις αγορές με πενταετές ομόλογο μετά τον Μάιο του 2011. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top