ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή αγωνίας από 71χρονο με προβλήματα υγείας – «Ξαπλώνω και λέω γιατί Θεέ μου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή αγωνίας από 71χρονο με προβλήματα υγείας – «Ξαπλώνω και λέω γιατί Θεέ μου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με προβλήματα υγείας και μια μικρή σύνταξη καλείται να ζήσει 71χρονος Ελληνοκύπριος στη Λεμεσό, ο οποίος απευθύνει δραματική έκκληση στις αρμόδιες αρχές για επιδότηση ενοικίου, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες για τρόφιμα και φάρμακα.

Του Στέλιου Στυλιανού

Ο λόγος για τον κύριο Μ. ο οποίος όπως αναφέραμε λαμβάνει μια μικρή σύνταξη ύψους 649 ευρώ, από τα οποία 220 ευρώ βγάζει από την τσέπη για να πληρώσει το ενοίκιο του σε μια μικρή βοηθητική οικία που διαμένει στο κέντρο της Λεμεσού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο άλλα 70-80 ευρώ το μήνα ξοδεύει για ηλεκτρισμό, τηλέφωνο, νερό, κοινόχρηστα και άλλες πάγιες δαπάνες-φόρους που έχει το κάθε νοικοκυριό.

Επιπρόσθετα, ο 71χρονος που υποβλήθηκε τρεις φορές σε καθετηριασμό καρδίας, καλείται να αγοράσει και τα φάρμακά του που δεν καλύπτονται από το ΓεΣυ με αποτέλεσμα να του απομένει ένα μικρό ποσό κάθε μήνα ώστε όχι να ζήσει, αλλά να επιβιώσει.

«Κάθε βράδυ πέφτω να κοιμηθώ και δεν με παίρνει ο ύπνος. Πολλές φορές σκέφτομαι πως θα τα βγάλω πέρα, με την κάθε μέρα να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη» εξομολογείται ο κύριος Μ. μιλώντας στο ThemaOnline ενώ συνεχίζει πως συχνά απογοητεύεται από την αντιμετώπιση που τυγχάνει στις εκκλήσεις του για βοήθεια που λέει: «Γιατί Θεγέ μου».

Σύμφωνα με τον 71χρονο το αίτημα του για επιδότηση ενοικίου «τυγχάνει εξέτασης» εδώ και 5-6 μήνες ενώ εδώ και 1,5 χρόνο είχε απευθύνει πρώτη φορά έκκληση για βοήθεια χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο κύριος Μ. δηλώνει απογοητευμένος και θυμωμένος από την αντιμετώπιση του κράτους προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ συμπληρώνει πως ο ίδιος που πολέμησε το 1974 για την πατρίδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σχέση με αλλοδαπούς που λαμβάνουν απλόχερα βοηθήματα.

«Ευτυχώς, έχω κάποιους φίλους που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω και θα περάσουν να μου φέρουν κάποια τρόφιμα που χρειάζομαι» τα λόγια του 71χρονου που απευθύνει δραματική έκκληση στις αρμόδιες Αρχές για επιδότηση ενοικίου, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη του και να αντικρύζει το μέλλον με αισιοδοξία.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top