ΚΥΠΡΟΣ: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και το Κυπριακό στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΟΣ: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και το Κυπριακό στο επίκεντρο

Συνέρχεται στις 18:30 της Τρίτης (06/10) το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση στο Κυπριακό και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις 'εκλογές' στα κατεχόμενα.

Θυμίζουμε ότι ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει εκφράσει την θέληση του να συγκελέσει πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE