ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το έργο του FSF-MED, παρουσιάστηκε στην ΓΣ του Ιδρύματος

Το έργο του FSF-MED, παρουσιάστηκε στην ΓΣ του Ιδρύματος

Το έργο του του «Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSF-MED)», παρουσιάστηκε κατά την Γενική Συνέλευση του FSF-MED, που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και κατά την οποία επικυρώθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και έγινε ανασκόπηση τόσο της συνολικής δραστηριότητας του Ιδρύματος μέχρι σήμερα, όσο και ο στρατηγικός σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FSF-MED, Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος του ΔΣ Μάκης Κωνσταντινίδης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Χρίστος Πέτρου, ανέφεραν ότι, «οργανισμοί όπως το FSF –MED θα πρέπει να στηρίζονται και να αξιοποιούνται αποτελεσματικά από το Κράτος. Το FSF-MED θα συνεχίσει να προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα των αερομεταφορών και την Κυπριακή Δημοκρατία γενικότερα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ίδρυμα πραγματοποίησε μέχρι σήμερα περισσότερα από 20 διεθνή και περιφερειακά συνέδρια, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Κύπριοι και ξένοι σύνεδροι από ένα ευρύ φάσμα του τομέα των αερομεταφορών, με ομιλητές από Διεθνείς Οργανισμούς και άλλες χώρες.
 
Παράλληλα, το FSF-MED αναφέρει ότι σε τακτές συναντήσεις που είχε με τα Υπουργεία Μεταφορών, Εξωτερικών και Άμυνας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατάθεσε εισηγήσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση των δραστηριοτήτων τους, όσον αφορά  κρίσιμα για το κράτος θέματα και προσθέτει πως «τέθηκε το φλέγον θέμα των τουρκικών προκλήσεων και παρανομιών στο FIR Λευκωσίας και συζητήθηκαν προτάσεις και εισηγήσεις ως προς την  αντιμετώπιση του».

Επιπλέον, το FSF –MED σημειώνει πως πέραν της εξειδικευμένης πείρας των μελών του, ανέπτυξε επίσης ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών και φιλικών σχέσεων με ανώτατα στελέχη Διεθνών Οργανισμών που ασχολούνται με την Πολιτική Αεροπορία.
 
Αναφέρει επίσης ότι συμμετέχει και σε Πρόγραμμα της ΕΕ, σχετικά με τα DRONES και προσθέτει πως τούτο συνέβαλε σημαντικά, τόσο στην ανάπτυξη του περιφερειακού ρόλου της Κύπρου  όσο και του Διεθνούς εκτοπίσματος της.

Εξάλλου, το FSF-MED αναφέρει πως στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, διοργάνωσε ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων σεμιναρίων «Αεροφοβίας», δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, να μπορέσουν να το ξεπεράσουν.
 
Παράλληλα, αναφέρει ότι διοργανώθηκαν ειδικές πτήσεις για παιδιά με αυτισμό, γεγονός που βοήθησε και χαροποίησε τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν, όσο τους δασκάλους και τους γονείς τους, καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, ενώ διοργανώθηκαν επίσης επιμορφωτικά σεμινάρια για τα επαγγέλματα στις αερομεταφορές.
 
Τέλος, το FSF-MED ευχαριστεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την οικονομική και άλλη στήριξη του για την υλοποίηση όλων αυτών των ενεργειών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top