Διπλωματικό παρασκήνιο εν όψει των διαβουλεύσεων του Σ.Α. για τα Βαρώσια

Διπλωματικό παρασκήνιο εν όψει των διαβουλεύσεων του Σ.Α. για τα Βαρώσια

Για την Παρασκευή (07/10) προσανατολίζεται η ρωσική προεδρία του Σ.Α., να συζητηθεί στη διάρκεια ανεπίσημων κλειστών διαβουλεύσεων το αίτημα της Κύπρο να εξετάσει βάση του άρθρου 35, τις τουρκικές προθέσεις για άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

Στις επαφές της και με τα μόνιμα και άλλα μέλη, όπως και τη Γραμματεία, η Κύπρος ζητά να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα για ανάκληση της απόφασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE