ΕΛΛΑΔΑ

Εν αναμονή της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή - Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα

Εν αναμονή της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή - Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πέντε αφότου ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών θα ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης (07/10) η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το Τριμελές Εφετείο, μετά από περισσότερες από 400 συνεδριάσεις και έχοντας λάβει υπόψιν εκατοντάδες καταθέσεις μαρτύρων και το ογκοδέστατο υλικό από τηλεφωνικές επικοινωνίες, δηλώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και τους σκληρούς δίσκους των κατηγορουμένων, θα ανακοινώσει στις 11:00 την ετυμηγορία του επί της ενοχής για κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Πρώτη η υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δεύτερη η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τρίτη η επίθεση στο ΠΑΜΕ. Ακολούθως θα ανακοινώσει την απόφαση αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι εγκληματικής οργάνωσης και τη διεύθυνση της. Με αυτή τη σειρά θα ανακοινώνει για καθένα από τους 68 συνολικά κατηγορούμενους της κάθε υπόθεσης την κρίση του επί της ενοχής του ή μη καθώς και για την κατηγορία που του αποδίδει.

Κόμματα, φορείς και οργανώσεις έχουν απευθύνει για αύριο ευρύ αντιφασιστικό κάλεσμα έξω από το Εφετείο Αθηνών ενώ και η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα, μέσω ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «οπαδοί του ναζισμού δεν έχουν θέση στην Ελλάδα». Στο Εφετείο θα παρευρεθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ στη συγκέντρωση έξω από τον χώρο των δικαστηρίων θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής αλλά και της ναζιστικής ιδεολογίας που στέρησε τη ζωή του Παύλου Φύσσα, εξέφρασαν την Τρίτη όλα τα κοινοβουλευτική κόμματα σε τοποθετήσεις τους στη Βουλή.

Σημειώνεται, τέλος ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό καθώς περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top