Αναστασιάδης: 'Διαφορετική θέση έχει ο Ακιντζί, διαφορετική ο Τατάρ' - Τι είπε για τις εκλογές στα κατεχόμενα

Αναστασιάδης: 'Διαφορετική θέση έχει ο Ακιντζί, διαφορετική ο Τατάρ' - Τι είπε για τις εκλογές στα κατεχόμενα

Προφανώς και θα υπάρξει διαφορά στις περαιτέρω εξελίξεις για το Κυπριακό, αναλόγως του ποιος θα εκλεγεί στις Τ/κ εκλογές, υποστηρίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Εξηγώντας την θέση του αυτή στην συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Προέδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πώς «διαφορετική θέση έχει ο Ακιντζί και διαφορετική έχει ο Ταταρ».

Μάλιστα, είπε πως «μιλωντας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, οι οποίοι είναι γνώστες, έλεγε ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερή προετοιμασία σε περίπτωση που ο κ. Τατάρ εκλεγεί και θέσει ως θέμα άλλη θέση απ’ ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προνοούν».

Δεν θέλω να εκφράσω την όποια προτίμηση, η Τ/κ κοινότητα έχει το δικαίωμα να εκλέξει όποιον ηγέτη επιθυμεί. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να επιλέξουμε, συμπλήρωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Παίρνοντας την ευκαιρία, διευκρίνισε επίσης την πρόθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για εκ νέου έναρξη του διαλόγου, ενώ είπε και για την Ε.Ε. η οποία και προσπαθεί για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Είπε όμως ότι το «ισχυρότερο είναι η προσφυγή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τα μέτρα που εξήγγειλε η Ε.Ε», θέλοντας να καταδείξει και τα όσα επαναλαμβάνει από χθες Τετάρτη (07/10) η κυβέρνηση για ανάγκη από πράξεις, πέρα από ρητή υποστήριξη και υποσχέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE