ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 11/10 στις κάλπες οι Τ/κ, στις 198.000 οι ψηφοφόροι

Την Κυριακή 11/10 στις κάλπες οι Τ/κ, στις 198.000 οι ψηφοφόροι

Τον νέο ηγέτη τους εκλέγουν μεθαύριο Κυριακή, 11 Οκτωβρίου οι Τ/κ, ενώ παράλληλα θα ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» - μελών του «ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου».

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους «προέδρους», 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.
 
Η προεκλογική εκστρατεία στα κατεχόμενα ολοκληρώνεται αύριο στις 6 το απόγευμα, κι από τότε θα ισχύουν οι απαγορεύσεις για διαφημίσεις και προβολή προεκλογικών μηνυμάτων, προεκλογικές εκδηλώσεις κ.ά. Σημειώνεται "ότι λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου προεκλογικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις. Η προεκλογική διεξήχθη περισσότερο μέσω των ΜΜΕ, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και περιορισμένες επισκέψεις σε επαγγελματικούς και άλλους οργανισμούς και χώρους.
 
Ο αριθμός των ψηφοφόρων σε αυτές τις «εκλογές» είναι 198.867. Οι 738 κάλπες θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00  και γύρω στις 22.00 αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και για την εκλογή του νέου Τ/κ ηγέτη και για το δημοψήφισμα.
 
Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» με ανακοίνωσή του χθες κάλεσε για ακόμη μια φορά τους ψηφοφόρους να υπακούσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσέλθουν στις κάλπες φορώντας μάσκα και τηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση ενώ θα μπορούν να ψηφίσουν φορώντας γάντια που θα τους δοθούν εκεί, τα οποία θα πετάξουν μετά σε ειδικούς κάδους.
 
Υπενθυμίζεται ότι και για τις «εκλογές» και για το δημοψήφισμα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
 
Αναφέρεται επίσης ότι λόγω της πανδημίας δεν έχουν αποσταλεί οι «εκλογικοί κατάλογοι» και οι ψηφοφόροι καλούνται να μάθουν πού ψηφίζουν ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή σε τηλέφωνα του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου».
 
Σημειώνεται ότι οι Τ/κ ψηφίζουν με σφραγίδα που γράφει «ναι» στο κουτί κάτω από το όνομα του υποψηφίου που επιλέγουν. Την ίδια σφραγίδα θα χρησιμοποιήσουν και για το αν εγκρίνουν ή όχι το δημοψήφισμα.
 
Ανά «επαρχία», στην Λευκωσία ψηφίζουν 63.842 ψηφοφόροι, στην Αμμόχωστο, 49.958, στην Κερύνεια 42.773, στη Μόρφου 15.016, στο Τρίκωμο 20.419 και στη Λεύκα 6.858.
 
Επαναλαμβάνεται ότι οι υποψήφιοι για τις «προεδρικές εκλογές» είναι: Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος),  Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top