ΕΛΛΑΔΑ

Ήττα της πολιτικής του μίσους, γράφει η Guardian σε άρθρο της για τη Χρυσή Αυγή

Ήττα της πολιτικής του μίσους, γράφει η Guardian σε άρθρο της για τη Χρυσή Αυγή

Στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αφιερώνει το κύριο άρθρο του ο Guardian, κάνοντας λόγο για ήττα της πολιτικής του μίσους.


Χαρακτηρίζοντας ξανά τη δίκη ως τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών από εκείνη της Νυρεμβέργης, η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «έβαλε δικαστική σφραγίδα στην πολιτική ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Αυτές οι δύο ετυμηγορίες μαζί είναι καλοδεχούμενη απόδειξη ότι τέτοιες οργανώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και να νικηθούν, σχολιάζει η εφημερίδα.

Αναφέρεται επίσης ότι τους πανηγυρισμούς για την ετυμηγορία μετριάζουν το γεγονός ότι ένα τέτοιο κόμμα μπόρεσε να εδραιωθεί σε μια χώρα που έχει υπομείνει τόσα από το ναζισμό και ότι οι αρχές άργησαν να δράσουν.

«Η ελπίδα είναι ότι η απόφαση αυτής της εβδομάδας μπορεί να είναι η προαναγγελία θανάτου για το κίνημα στην Ελλάδα και ίσως ο καταλύτης για βελτιώσεις στο εξωτερικό», καταλήγει το άρθρο.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top