Ήττα της πολιτικής του μίσους, γράφει η Guardian σε άρθρο της για τη Χρυσή Αυγή

Ήττα της πολιτικής του μίσους, γράφει η Guardian σε άρθρο της για τη Χρυσή Αυγή

Στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αφιερώνει το κύριο άρθρο του ο Guardian, κάνοντας λόγο για ήττα της πολιτικής του μίσους.


Χαρακτηρίζοντας ξανά τη δίκη ως τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών από εκείνη της Νυρεμβέργης, η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «έβαλε δικαστική σφραγίδα στην πολιτική ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Αυτές οι δύο ετυμηγορίες μαζί είναι καλοδεχούμενη απόδειξη ότι τέτοιες οργανώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και να νικηθούν, σχολιάζει η εφημερίδα.

Αναφέρεται επίσης ότι τους πανηγυρισμούς για την ετυμηγορία μετριάζουν το γεγονός ότι ένα τέτοιο κόμμα μπόρεσε να εδραιωθεί σε μια χώρα που έχει υπομείνει τόσα από το ναζισμό και ότι οι αρχές άργησαν να δράσουν.

«Η ελπίδα είναι ότι η απόφαση αυτής της εβδομάδας μπορεί να είναι η προαναγγελία θανάτου για το κίνημα στην Ελλάδα και ίσως ο καταλύτης για βελτιώσεις στο εξωτερικό», καταλήγει το άρθρο.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE