'Πάγωσαν΄ στις ΗΠΑ με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που παρουσίασε ο Κιμ

'Πάγωσαν΄ στις ΗΠΑ με τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που παρουσίασε ο Κιμ

Η Ουάσινγκτον ζητεί διαπραγματεύσεις με την Πιονγκγιάνγκ για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης - Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος αν καταστεί λειτουργικός θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν κατασκευαστεί

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σήμερα "απογοητευτική" την παρουσίαση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, άγνωστου μέχρι πρότινος, και κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης.
 
Σύμφωνα με αναλυτές, ο πύραυλος που παρουσιάστηκε πάνω σε όχημα μεταφοράς με 11 άξονες, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους παγκοσμίως, εάν καταστεί λειτουργικός.
 
"Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο απαγορευμένο πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα αντί να εργάζεται για ένα φωτεινότερο μέλλον για τον βορειοκορεατικό λαό", δήλωσε ο αξιωματούχος.
 
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συμμετάσχει σε συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση".
 
ΑΠΟ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE