ΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ξεκίνησε η διαδικασία, οι Τ/κ προσέρχονται στις κάλπες σε εκλογές-δημοψήφισμα

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ξεκίνησε η διαδικασία, οι Τ/κ προσέρχονται στις κάλπες σε εκλογές-δημοψήφισμα

Εκλογές που έχουν λάβει το χαρακτήρα... ψημοψηφίσματος διεξάγονται αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα με τους Τ/κ ψηφοφόρους να καλούνται να επιλέξουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού (Ακιντζί) ή την σκληροπυρηνική επιλογή της Άγκυρας (Τατάρ, Οζερσάι).

Περίπου 200.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (198.867) έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε στις 08:00 και θα ολοκληρωθεί (σε πρώτη φάση) στις 18:00.
 
Αξίζει να αναφέρουμε πως το αποτέλεσμα κρίνεται με απλή πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι αν δε βρεθεί υποψήφιος που να συγκεντρώσει το 50%+ θα οδηγηθούμε σε επαναληπτική εκλογή (δεύτερη Κυριακή) στις 18/10.
 
Οι υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι: 
 
Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ)
Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ)
Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ)
Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας)
Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος)
Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος)
Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος)
Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος)
Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος)
και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν

Την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE