Καταγγελίες στα κατεχόμενα: Προσπάθησε να ψηφίσει δύο φορές ενώ άλλος έβγαλε φωτογραφία το ψηφοδέλτιο

Καταγγελίες στα κατεχόμενα: Προσπάθησε να ψηφίσει δύο φορές ενώ άλλος έβγαλε φωτογραφία το ψηφοδέλτιο

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην Έγκωμη Αμμοχώστου ψηφοφόρος μαζί με την δική του ψήφο στην κάλπη έβαλε και δεύτερο φάκελο, προσπαθώντας να ψηφίσει δύο φορές, ενώ στην Αμμόχωστο ψηφοφόρος έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του το ψηφοδέλτιο.

Στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία όλων των υποψηφίων «προέδρων» με τον τελευταίο, τον ανεξάρητο Αχμέτ Μπορά να ψηφίζει στις 15.00 στην κατεχόμενη Μια Μηλιά. Δηλώσεις έγιναν μόνο από τους κύριος υποψηφίους.

Σε δηλώσεις προέβησαν και οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων με τον Γιενάλ Σενίν του κόμματος του Λαού (ΚΛ) να λέει πως δεν έχει αμφιβολία ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τρόπο που αρμόζει στον «λαό» του ψευδοκράτους. Πρόκειται για μια σημαντική καμπή, πρόσθεσε, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Τζεμάλ Όζγιγιτ ψήφισε στην κατεχόμενη Λευκωσία, αλλά δεν μεταδόθηκε η δήλωσή του ενώ ο πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Φικρί Ατάογλου εξέδωσε γραπτή δήλωση μετά την ψήφο του στην Αμμόχωστο. Η βούληση του «λαού» είναι πάνω απ’ όλα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πήγε στην κάλπη και ψήφισε «με την εγγύηση της συνέχισης της ύπαρξης των Τ/κ στο νησί».

Το τ/κ ΔΚ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Σερντάρ Ντενκτάς, το ΚΚΔ την υποψηφιότητα Ακιντζί και το ΚΛ τον Κουντρέτ Οζερσάι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE