ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Τ/κ ηγέτη

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Τ/κ ηγέτη

Έκλεισαν στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής (11/10) οι κάλπες στα κατεχόμενα, για την ανάδειξη του νέου Τ/κ ηγέτη, καθώς και για το δημοψήφισμα για τις «συνταγματικές» αλλαγές.

Το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» εντός ολίγου. Στις 17.00, μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει στο 54%.

Πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης «προέδρου» του ψευδοκράτους, στην οποία κατέρχονται 11 υποψήφιοι, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Από αυτούς, οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Το δημοψήφισμα για τις «συνταγματικές» αλλαγές αφορά την αύξηση των «δικαστών», μελών του «ανωτάτου δικαστηρίου».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορικό ρεκόρ για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026 - 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί

Ιστορικό ρεκόρ για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026 - 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων και συνδυασμών κατατέθηκαν την Τετάρτη για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Ελίκκο Ηλία. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί.

BEST OF TOTHEMAONLINE