ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 'Όλοι μαζί, ώμο με ώμο', το μήνυμα Ακιντζί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 'εκλογών'

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 'Όλοι μαζί, ώμο με ώμο', το μήνυμα Ακιντζί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 'εκλογών'

Με περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι πήρε στον Α γύρο το 2015, πηγαίνει αυτή τη φορά στον β γύρο, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί δίδοντας το μήνυμα προς τον κόσμο ότι «θα συνεχίσουμε μαζί ώμο με ώμο χέρι με χέρι».

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό του επιτελείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο κ. Ακιντζί ότι θα συνεχίσουν την πορεία «όχι για τον πόλεμο, αλλά για την ειρήνη, όχι για τον φανατισμό αλλά την ανεκτικότητα, όχι την αντιπαράθεση αλλά τον διάλογο, όχι την υποταγή αλλά την ελευθερία».

Μια εβδομάδα μετά θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο των πολιτών, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν τις αξιολογήσεις τους όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος στην προεκλογική του εκστρατεία δεν είπα «μια κουβέντα εναντίον κανενός υποψήφιος».

«Εγώ απευθύνομαι σε όλους, σε όλα τα κόμματα, σε όσους ψήφισαν άλλους υποψηφίους στον πρώτο γύρο. Απευθύνομαι στην συνείδησή τους. Να πάνε σίγουρα στην κάλπη και να ακούσουν την φωνή της συνείδησής τους».
Την ερχόμενη Κυριακή θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή, πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τη στήριξη του κόσμου στις 19 Οκτωβρίου θα συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του. Αυτή τη φορά, είπε, δεν θα είναι όπως την προηγούμενη που ο κόσμος είπε «σ’ εκλέξαμε άντε Ακιντζί προχώρα». Αυτή τη φορά συνέχισε, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ώμο με ώμο, χέρι με χέρι.

Επανέλαβε ότι η προεκλογική διεξήχθη εν μέσω δύο μη φυσιολογικών καταστάσεων, η μία ήταν η πανδημία και η άλλη «παρεμβάσεων που μέχρι τώρα δεν ξαναείδαμε, δεν ξαναζήσαμε». Και στο παρελθόν, πρόσθεσε, υπήρξαν παρεμβάσεις αλλά όχι τόσο ξεκάθαρες και τόσο έντονες όσο αυτή τη φορά.

Παρ’ όλα αυτά, είπε, ο τ/ικ «λαός» έδειξε τη βούλησή του στην κάλπη και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη δύναμη του «λαού». «Έκανα πολλές φορές έκκληση, θα κάνω ακόμη μια απόψε. Αφήστε αυτό τον λαό να διοικήσει μόνος του τον εαυτό του, έχει την ικανότητα να αποφασίσει ο ίδιος που θέλει να εκλέξει. Να εκλέξει αυτόν που θέλει με τη δική του βούληση και τη δική του συνείδηση. Δεν έχετε δικαίωμα ούτε αρμοδιότητα να του πείτε ‘αυτός θα είναι ο πρόεδρός σου’. Το λέω για να το αποδεχτούν και να το αφομοιώσουν».

Εύχεται, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, τα όσα έζησαν τις τελευταίες εβδομάδες θα τελειώσουν και οι Τ/κ θα επιλέξουν μόνοι τους, με τη δική τους βούληση και ελεύθερα ποιον θα εκλέξουν. «Πιστεύω ότι στις 18 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη δημοκρατία των Τ/κ», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top