Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13/10 στην Ελλάδα.


Από τα 408 νέα κρούσματα τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες. Συνολικά 3367 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Είκοσι πέντε (28,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σύνολο 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν 6 ακόμα θάνατοι και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. Σύνολο 177 (38,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Σε κλίμα έντασης η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν, στο προσκήνιο οι αλληλοκατηγορίες

VIDEO - Σε κλίμα έντασης η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν, στο προσκήνιο οι αλληλοκατηγορίες

  Από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Πύλα, οι σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με δημόσιες τοποθετήσεις και αλληλοκατηγορίες να επηρεάζουν την ατμόσφαιρα ενόψει των επόμενων επαφών τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE