Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα

Έξι νέοι θάνατοι και 408 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13/10 στην Ελλάδα.


Από τα 408 νέα κρούσματα τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες. Συνολικά 3367 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Είκοσι πέντε (28,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σύνολο 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν 6 ακόμα θάνατοι και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. Σύνολο 177 (38,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE