ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Τουρκία φαίνεται να επιλέγει τον δρόμο των κυρώσεων

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Τουρκία φαίνεται να επιλέγει τον δρόμο των κυρώσεων

Μήνυμα στην Τουρκία ότι οι τελευταίες της κινήσεις φέρνουν πιο κοντά την προοπτική κυρώσεων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας. 


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και υπενθύμισε ότι τα όσα συμφωνήθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ήταν απολύτως ξεκάθαρα, 

«Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δώσαμε στην Τουρκία μια ξεκάθαρη επιλογή. Είτε την ανανέωση των σχέσεων της με την Ευρώπη, είτε να αντιμετωπίσει συνέπειες αν συνεχιστεί αυτή η επιθετική συμπεριφορά. Δυστυχώς, φαίνεται πως - προς το παρόν - η Τουρκία έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως στην Παράγραφο 21 των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, καταστήσαμε σαφές πως στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μονομερείς ενέργειες και οι προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, εμείς - ως Ευρωπαϊκή Ένωση - θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όλες τις επιλογές που διαθέτουμε. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις το αργότερο ως τον Δεκέμβριο», τόνισε ο κ. Μητσοτάμης υποδεχόμενος τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση της Αθήνας να ξεκινήσει ένας παραγωγικός, όπως είπε, διάλογος με την Τουρκία και τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές από το σημείο όπου σταμάτησαν τον Μάρτιο του 2016 με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας των δύο χωρών. «Αντί για μια ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών έχουμε το Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες και υπογράμμισε ότι θα θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top