ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Διακόπηκε για λόγους ασφαλείας η δοκιμή του φαρμάκου της Eli Lilly για τον κορωνοϊό

Διακόπηκε για λόγους ασφαλείας η δοκιμή του φαρμάκου της Eli Lilly για τον κορωνοϊό

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co ανακοίνωσε απόψε ότι η κλινική δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, διακόπηκε λόγω μιας ανησυχίας για την ασφάλεια των ασθενών. 

"Λόγω υπερβάλλουσας προσοχής", η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας δεδομένων (DSMB) της Activ-3, της κλινικής δομικής τρίτης φάσης της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα "συνέστησε τη διακοπή" της, ανέφερε η εκπρόσωπος Μόλι ΜακΚάλι.

Η φαρμακοβιομηχανία "στηρίζει την απόφαση της ανεξάρτητης DSMB" για την ασφάλεια των ασθενών που συμμετέχουν στη μελέτη, πρόσθεσε. Στη φάση Activ-3 εξεταζόταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που ανέπτυξε η Eli Lilly σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη, ένα αντιιικό φάρμακο που έχει λάβει κατεπείγουσα έγκριση για να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19.

Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφότου προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια, μετά την ανακοίνωση.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top