ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Lockdown τεσσάρων εβδομάδων στη Βόρεια Ιρλανδία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Lockdown τεσσάρων εβδομάδων στη Βόρεια Ιρλανδία

Την επιβολή ενός ‘lockdown’ τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να λειτουργήσει ως «διακόπτης» στο κύκλωμα μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την Πρωθυπουργό Αρλίν Φόστερ με δήλωση στο τοπικό κοινοβούλιο Στόρμοντ.

Το lockdown θα ισχύσει από την προσεχή Παρασκευή και προβλέπει το κλείσιμο των παμπ και των εστιατορίων, εκτός αν πωλούν γεύματα σε πακέτο. Τα παντοπωλεία και τα σουπερμάρκετ δε θα μπορούν να πωλούν οινοπνευματώδη μετά από τις 8 το βράδυ.

Επίσης, οι προγραμματισμένες διακοπές μίας εβδομάδας των σχολείων στο τέλος Οκτωβρίου αυξάνονται σε δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 19 του μήνα αντί για τις 26.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν, ωστόσο, οι χώροι λατρείας με χρήση καλύμματος προσώπου και τα γυμναστήρια για ατομική εκγύμναση, αν και θα απαγορεύονται τα αθλήματα σε κλειστό χώρο πλην επαγγελματικού επιπέδου.

Θα απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις σε ξένο σπίτι, ενώ οι «φούσκες» υποστήριξης ευάλωτων πολιτών δε θα μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερα από δέκα άτομα από δύο νοικοκυριά.

Θα απαγορευθούν επίσης οι εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 15 ατόμων, στις γαμήλιες τελετές και στις κηδείες θα επιτρέπονται έως 25 άτομα, ενώ καλούνται οι πολίτες να μην πραγματοποιούν μη αναγκαίες μετακινήσεις και να εργάζονται από το σπίτι εφόσον μπορούν.

Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προσφέρουν όπου δυνατόν εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα λιανικής.

Υπό πίεση για την επιβολή lockdown και στην Αγγλία βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ να δηλώνει χθες πως ένας «διακόπτης» δύο ή τριών εβδομάδων είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει το κύκλωμα μετάδοσης του ιού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE