ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: 'Αυτά που εμείς βιώναμε από την Τουρκία γίνονται κτήμα των Ευρωπαίων εταίρων μας'

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: 'Αυτά που εμείς βιώναμε από την Τουρκία γίνονται κτήμα των Ευρωπαίων εταίρων μας'

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πλευρά μας το ότι αυτά που εμείς νιώθαμε και πιστεύαμε και βιώναμε, γίνονται σήμερα σιγά - σιγά κτήμα, λόγω των απροκάλυπτων συμπεριφορών της Τουρκίας, και στους εταίρους μας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσθεσε πως "εμείς πρέπει να μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι εάν θα αλλάξει άποψη και εγκαταλείψει την πρόκληση και την επιθετικότητα και σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές να προσπαθήσουμε για μια εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ο κ. Νεοφύτου είχε σήμερα δεύτερο κύκλο συναντήσεων με νομικούς και ακαδημαϊκούς με επίκεντρο την Αμμόχωστο και τις νομικές πτυχές, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τορναρίτη, την Αντιπρόεδρο και Βουλευτή Αννίτα Δημητρίου και τους Βουλευτές Γιώργο Κάρουλλα και Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Στη συνάντηση το παρών τους έδωσαν οι νομικοί και ακαδημαϊκοί, Έρικ Μοντάνιος, Αχιλλέας Δημητριάδης, Ελένη Ζουβάνη,  Στέλιος Περράκης,, Άρης Κωνσταντινίδης, Χαράλαμπος Κόμπος, Χρίστος Γαλανός, Νίκος Μακρίδης, Παναγιώτης Δημητρίου, μέλος της ομάδας κυπριακού του Προέδρου, Ρίκκος Μαππουρίδης, μέλος της ομάδας νομικών συμβούλων του Δημοκρατικού Συναγερμού και Κρις Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νεοφύτου είπε πως "για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το Κυπριακό ήταν και παραμένει κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα. Για αυτό και είχαμε και έχουμε την ξεκάθαρη θέση για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατόν, για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού με βάση και το ευρωπαϊκό δίκαιο στο μοντέλο της συμφωνημένης βάσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας".

Την ίδια στιγμή όμως εξετάζουμε, ακούμε απόψεις από ειδικούς, συνταγματολόγους και νομικούς και ακαδημαϊκούς για κάποιες νομικές πτυχές που έχουν να κάνουν με την κλειστή πόλη των Βαρωσίων, ανέφερε.

Σημείωσε πως "δεν είμαστε παντογνώστες ως πολιτικοί, πρέπει να ακούμε τις απόψεις τις διάφορες και από εκεί και πέρα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και να μην τρέχουμε εκ των υστέρων" και ευχαρίστησε "τους ακαδημαϊκούς, τους νομικούς, τους συνταγματολόγους, εξαίρετους επιστήμονες για αυτή τη συμβολή τους στο να υπάρχει η άποψη η νομική, αν και μεταξύ τους υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, και είναι γι’ αυτό που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις απόψεις».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει στη Σύνοδο Κορυφής για τις προκλήσεις της Τουρκίας που άνοιξε τμήμα της παραλίας των Βαρωσίων και υπάρχει και στο τραπέζι αυτό το δίλημμα από πλευράς Ευρώπης για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και αν  αναμένουμε κάτι διαφορετικό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσαν την ευκαιρία και στο παράθυρο ελπίδας για επανέναρξη του διαλόγου αλλά και την ευκαιρία στους εταίρους μας στην Ευρώπη να ζήσουν και αυτοί, αυτά που ζούμε εδώ και δεκαετίες εμείς. Την επιθετικότητα και την αναξιοπιστία της Τουρκίας".

"Ως παράδειγμα, η χθεσινή σωστή απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας να ακυρώσει το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Άγκυρα. Κατανοούν, και τις τελευταίες μέρες περισσότερο και οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και η ξεκάθαρη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο, προκλητικό Ερντογάν που νομίζει ότι με τη δήθεν δύναμη και την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου θα επιβάλει τις απόψεις του", ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Φυτιρής: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που δίνει στην Annie Alexoui για να τερματιστεί το «σήριαλ»

Φυτιρής: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που δίνει στην Annie Alexoui για να τερματιστεί το «σήριαλ»

Τρεις συγκεκριμένες επιλογές για την υποβολή κατάθεσης και στοιχείων έχει στη διάθεσή της η Ιωάννα Φωτίου (Annie Alexoui), δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Κώστας Φυτιρής, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι να προχωρήσει η διερεύνηση και «να μην γίνεται σήριαλ» μια υπόθεση, που απασχολεί την κοινωνία.

BEST OF TOTHEMAONLINE