Πρόταση 'βόμβα' από την Άννα Θεολόγου: Θα εισηγηθεί τη διάλυση της Βουλής – Τι προνοεί το άρθρο 67 του συντάγματος

Πρόταση 'βόμβα' από την Άννα Θεολόγου: Θα εισηγηθεί τη διάλυση της Βουλής – Τι προνοεί το άρθρο 67 του συντάγματος

 Τη διάλυση του σώματος θα εισηγηθεί στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής η Άννα Θεολόγου.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή «Από Μέρα Σε Μέρα» την Πέμπτη 15/10 η Βουλευτής του Κινήματος Ανεξαρτήτων ανέφερε ότι τα όσα είδαμε τις προηγούμενες μέρες επηρεάζουν όλους μας.

«Ο κόσμος ζητά κάθαρση και θέλει να ακουστεί αναφορικά με τις επιλογές του και τα άτομα που τον αντιπροσωπεύουν. Πρέπει όλα μας να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης του άρθρου 67 του συντάγματος για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών καθώς και την παραίτηση της Κυβέρνησης» ήταν τα λόγια της.

Η κυρία Θεολόγου καταλόγισε τεράστια ευθύνη στη Κυβέρνηση για τα εν λόγω θέματα και συμπλήρωσε πως  θα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες διερεύνησης των υποθέσεων.

«Έχουμε ευθύνη να καθαρίσουμε το όνομα του θεσμού της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο για διάλυση της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων Βουλευτικών εκλογών γιατί ο κόσμος ζητά την κάθαρση και όλοι όσοι ευθύνες θα πρέπει να τις αναλάβουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Το άρθρο 67 του συντάγματος: 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δύναται να διαλυθεί μόνον δι’ αποφάσεως αυτής λαμβανομένης δι’ απολύτου πλειοψηφίας συμπεριλαμβανούσης τουλάχιστον το εν τρίτον των υπό της τουρκικής κοινότητος εκλεγέντων βουλευτών.

Η απόφασις αύτη, παρά τας διατάξεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου 65 και της πρώτης παραγράφου του άρθρου 66, καθορίζει την ημερομηνίαν διενεργείας των γενικών εκλογών, ήτις δεν δύναται ν’ απέχει ολιγώτερον των τριάκοντα ημερών και περισσότερον των τεσσαράκοντα ημερών από της ημερομηνίας λήψεως της τοιαύτης αποφάσεως, ως και την ημερομηνίαν της πρώτης συνεδριάσεως της νεοεκλεγομένης Βουλής των Αντιπροσώπων, η δε τελευταία αύτη ημερομηνία δεν δύναται ν’ απέχει πλέον των δέκα πέντε ημερών από των γενικών εκλογών. Μέχρι της ημερομηνίας ταύτης η απερχομένη Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζει.

Παρά τας διατάξεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου 65 η εκλεγομένη συνεπεία διαλύσεως Βουλή των Αντιπροσώπων εκλέγεται διά περίοδον ίσην προς την μη διανυθείσαν περίοδον της διαλυθείσης Βουλής των Αντιπροσώπων. Εν περιπτώσει διαλύσεως της Βουλής των Αντιπροσώπων εντός του τελευταίου έτους της πενταετούς βουλευτικής περιόδου, αι γενικαί εκλογαί προς ανάδειξιν νέας Βουλής των Αντιπροσώπων διενεργούνται τόσον διά την μη διανυθείσαν περίοδον της διαλυθείσης Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την διάρκειαν της οποίας πάσα σύνοδος της νεοεκλεγομένης Βουλής των Αντιπροσώπων θα θεωρείται έκτακτος σύνοδος, όσον και διά την επομένην πενταετή περίοδον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE