ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσια διαβούλευση για τη στρατηγική ένταξης μεταναστών

Δημόσια διαβούλευση για τη στρατηγική ένταξης μεταναστών

Σε δημοσία διαβούλευση τίθεται από σήμερα 15 Οκτωβρίου το Εθνικό Σχέδιο για την Ένταξη των Μεταναστών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ πρόκειται για Εθνικό Σχέδιο που ετοιμάζεται για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών και αποσκοπεί να θέσει σε ολοκληρωμένο πλαίσιο το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια , για την ένταξη στην τοπική κοινωνία των Yπηκόων Tρίτων Xωρών που διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο. Το περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου με 8 άξονες προτεραιότητας καθώς και η έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, εξαγγέλθηκαν σε δημοσιογραφική Διάσκεψη στη Λευκωσία.

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ), ως το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών παρακολουθεί και εγκρίνει τα διάφορα στάδια για την ετοιμασία του Εθνικού Σχεδίου. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ένταξη των Μεταναστών υπό την προεδρία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την συμμετοχή διαφόρων υπηρεσιών του κράτους, κοινωνικών εταίρων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων παρακολουθεί την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου.

Το Εθνικό Σχέδιο Ένταξης εκπονείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου έργου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ανάδοχοι φορείς είναι οι σύμβουλοι EEO Group και Opinion and Action, καθώς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Η 1η έκδοση του Εθνικού Σχεδίου είναι από σήμερα αναρτημένη στο διαδίκτυο για γενική πληροφόρηση των πολιτών, εγκαινιάζοντας παράλληλα και την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, με τη μορφή εκδηλώσεων και συναντήσεων διαλόγου και ανατροφοδότησης με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι δραστηριότητες αυτές θα οργανωθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο να υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών η 2η έκδοση του Εθνικού Σχεδίου, και να κατατεθεί για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο στις αρχές του 2021.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top