ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίμα κι άδικο γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό

Κρίμα κι άδικο γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό

Άκρως ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός, πάλεψε επί ίσοις όροις με την Μπαρτσελόνα , ωστόσο έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Βαρκελώνη (97-89 στην παράταση).

Συγκλονιστική εμφάνιση από τους «πράσινους», που παρουσιάστηκαν διαβασμένοι στο κομμάτι της άμυνας, αλλά… έμειναν από δυνάμεις στο έξτρα πεντάλεπτο έχοντας εκτός λόγω φάουλ τον Παπαπέτρου και τον Σάικς τραυματία.

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γιώργο Βόβορα, κορυφαίοι για το «τριφύλλι» οι Φόστερ (24 πόντοι), Μήτογλου (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Σαντ-Ρος (17 πόντοι, 5 ασίστ).

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένος το παιχνίδι και προηγήθηκε 11-2 (4’), με την άμυνά του να τσακίζει κόκκαλα και να μην επιτρέπει στους Καταλανούς να βρουν σκορ. Με τον Φόστερ να είναι ασταμάτητος, το «τριφύλλι» έφτασε στο +11 (4-15) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήρθε με ένα σερί 6-0, που την έφερε στο -5 (10-15 στο 7’). Ο Φόστερ απάντησε με τρίποντο (10-18), ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου οι «πράσινοι» μπλόκαραν επιθετικά. Κατά συνέπεια, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους μείωσε σε 13-18, αν και είχε 6 λάθη στην πρώτη περίοδο.

Το σερί των γηπεδούχων (11-0) συνεχίστηκε στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου και τους έφερε μπροστά (21-18 στο 12’) βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια. Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε με ένα προσωπικό 6-0 του Φόστερ, που ήταν ασταμάτητος (21-24 στο 13’).

Με τον Κούριτς να εκτελεί, οι Καταλανοί έτρεξαν νέο 8-0 και ξέφυγαν με +5 (29-24 στο 14’). Εντούτοις, οι παίκτες του Παναθηναϊκού βελτίωσαν πάλι την αμυντική λειτουργία τους και με 7-0, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση (29-31 στο 18’), παρότι επιθετικά ζορίζονταν.

Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας βραχεία κεφαλή (36-35) κι ενώ οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι.

Στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, ο Βόβορας επέλεξε χαμηλό σχήμα και άμυνα ζώνης, η οποία βραχυκύκλωσε εντελώς τους γηπεδούχους. Με μπροστάρη τον Μήτογλου επιθετικά, το «τριφύλλι» έκανε 7-0 και πέρασε μπροστά με +6 (36-42 στο 22’).

Με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να τσακίζουν… κόκκαλα στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (44-55 στο 26’). Κάπου εκεί όμως επήλθε μπλακ-άουτ στους «πράσινους», που έχασαν πάλι τη συγκέντρωσή τους, κυρίως στην επίθεση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες της Μπάρτσα βρήκαν ρυθμό επιθετικά, με τον Χίγκινς να κάνει τη ζημιά. Οι «μπλαουγκράνα» έτρεξαν σερί 12-0 και ανέτρεψαν τελείως την κατάσταση (56-55). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ (58-58).

Όπως αναμενόταν, η τέταρτη περίοδος ήταν συγκλονιστική και είχε όλα τα στοιχεία του θρίλερ. Με τον Νέντοβιτς να μπαίνει στην εξίσωση, η ομάδα του Βόβορα πέρασε μπροστά (62-63 στο 33’) κι έδειξε ικανή για το διπλό.

Το «τριφύλλι» διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα (64-66 στο 35’), όμως πάλι μπλόκαρε επιθετικά και το πλήρωσε: με τον Ντέιβις να ανεβάζει στροφές, η Μπαρτσελόνα πέτυχε 7-2 επιμέρους σκορ και γύρισε την εις βάρος της κατάσταση (71-68 στο 38’).

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε επτάψυχος παρότι έχασε -με 5 φάουλ από το 35’- τον Παπαπέτρου και δεν τα παράτησε. Με 2/2 βολές του Μήτογλου, μείωσε σε 73-72 στα 38 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Ερτέλ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Παπαγιάννης έχασε το ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του κι έδωσε τη δυνατότητα στον Ντέιβις να ευστοχήσει σε 2 βολές στα 17 δευτερόλεπτα (75-72).

Οι «πράσινοι» είχαν μια τελευταία ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκαν δεόντως, με τον Κασελάκη να κερδίζει φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων: ο 30χρονος φόργουορντ αποδείχθηκε απόλυτα ψύχραιμος και ευστόχησε σε 3 βολές ισοφαρίζοντας σε 75-75 με 7 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

Η Μπαρτσελόνα αστόχησε στη δική της επίθεση και ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (75-75), όπου η ομάδα του Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 79-75. Φόστερ και Νέντοβιτς κράτησαν ζωντανό το «τριφύλλι» (84-81 στο 43’), όμως οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και δυνάμεις.

Με τον Χίγκινς να είναι αλάνθαστος από τη γραμμή των βολών, οι Καταλανοί έφτασαν στο τελικό 97-89 και ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό στη 2η ήττα του στη διοργάνωση και 10η σερί ήττα του στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 36-35, 58-58, 75-75, 97-89 (παρ).

Πηγή: www.sport-fm.gr

The post Κρίμα κι άδικο γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top