ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υπ. Υγείας: Είμαστε σε οριακό σημείο - Αποκλείει ολικό lockdown

Υπ. Υγείας: Είμαστε σε οριακό σημείο - Αποκλείει ολικό lockdown

Τα πράγματα είναι ήδη οριακά και γι αυτό το Σάββατο πραγματοποιείται σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι θα αξιολογηθούν όλοι οι δείκτες και ανάλογα θα ληφθούν μέτρα, αλλά, πρόσθεσε, επιδίωξη είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του ολικού lockdown.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι βασικός στόχος είναι να μάθει ο κόσμος να ζει με τον ιό και να τηρεί τους κανόνες και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown. Ανέφερε εξάλλου ότι το πρόβλημα τώρα φαίνεται να εντοπίζεται στη Λεμεσό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες επαρχίες δεν θα έχουν πρόβλημα στο μέλλον και άρα τα τοπικά μέτρα λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κατάστασης σε συγκεκριμένες περιοχές. Ο κ. Ιωάννου ήταν ιδιαίτερα έντονος στο θέμα των επαφών, λέγοντας πως ο αριθμός είναι μεγάλος και η μονάδα ιχνηλάτησης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.


Ο Υπουργός Υγείας μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών προήδρευσαν ευρείας σύσκεψης με συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις και άλλους φορείς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τα μέτρα στους εργασιακούς χώρους. Στη σύσκεψη ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούτης προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για την πρόληψη στους χώρους εργασίας και σε εισηγήσεις για επιπρόσθετα μέτρα από πλευράς εργοδοτών.
 
Ο Υπουργός είπε πως στόχος σήμερα ήταν να ζητηθεί η συνεργασία συντεχνιών και εργοδοτικών οργανώσεων, διότι παρατηρούνται πάρα πολλά κρούσματα σε χώρους εργασίας και σε άλλους χώρους, σε αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Είπε ότι θεωρήθηκε σωστό να γίνει αυτή η συνάντηση για συνεργασία, προσθέτοντας ότι τα πρωτόκολλα έχουν απλοποιηθεί και έγινε και παρουσίαση από τον καθηγητή Τσιούτη για επιπλέον ενέργειες που μπορούν να υιοθετηθούν.

«Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι είναι ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς και μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top