ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Σφίγγουν τα λουριά' με σκληρότερα μέτρα - Μοντέλο περιορισμού διακίνησης που 'δείχνει'... Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Σφίγγουν τα λουριά' με σκληρότερα μέτρα - Μοντέλο περιορισμού διακίνησης που 'δείχνει'... Λεμεσό

Η κατάσταση της πορείας του ιού τις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί άκρως ανησυχητική αφού βιώνουμε καθημερινά πρωτοφανή αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών έχοντας μάλιστα σπάσει και το φράγμα των 100 ημερησίως.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εμφανώς θορυβηθεί παρακολουθώντας την κατάσταση γι'αυτό και ζήτησε άμεσα σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα περιμένοντας τις δικές τους εισηγήσεις και κατευθύνσεις για το επόμενο βήμα. 

Όπως έχουμε ενημερωθεί ένα από τα μέτρα που θα τεθούν επί τάπητος είναι και ο περιορισμός διακίνησης μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα ενώ σε περίπτωση που αυτό υιοθετηθεί αναμένεται να πάρει αρχικά τοπικό χαρακτήρα δείχνοντας... Λεμεσό αφού εκεί συγκεντρώνονται τα 4/5 των κρουσμάτων όπως μας ανέφερε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Ένα μοντέλο που εφαρμόζει παράλληλα και το Παρίσι 'περιορίζοντας' επί της ουσίας 20 εκατομμύρια Γάλλους πολίτες, αφού τους απαγορεύει τη διακίνηση από μία συγκεκριμένη ώρα και μετά ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. 

Η έκρηξη των κρουσμάτων τείνει να 'κάψει' το χαρτί της ιχνηλάτησης, αφού οι 2500 επαφές που δηλώθηκαν από τα χθεσινά επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι αδύνατο να εντοπιστούν και να περιοριστούν. Η ιχνηλάτηση αποτέλεσε μέχρι στιγμής πολύ δυνατό ατού στον περιορισμό της πανδημίας στο νησί μας και πρέπει να διαφυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού.

Ένας άλλος τομέας που προβληματίζει έντονα την επιστημονική ομάδα, όπως μας ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης είναι ο εργασιακός και κυριώς γραφειακός χώρος. Περίπου 1/3 των περιστατικών προέρχεται από αυτούς αναφέροντας πως πρέπει να γίνουν ιδιαίτερες συστάσεις για αυστηρή και κατά γράμμα τήρηση των πρωτοκόλλων σε αυτούς τους χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top