Έκρηξη του ιού σε ολόκληρο τον πλανήτη - Αρνητικό ρεκόρ σε όλο τον κόσμο με σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα

Έκρηξη του ιού σε ολόκληρο τον πλανήτη - Αρνητικό ρεκόρ σε όλο τον κόσμο με σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα

Περισσότερες από 400.000 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό ανακοινώθηκαν την Πέμπτη σε όλον τον κόσμο, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στους επίσημους απολογισμούς των υπηρεσιών υγείας. 

Συνολικά, ανακοινώθηκαν 404.758 νέα κρούσματα και 6.086 θάνατοι.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί και τα διαγνωστικά τεστ, σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη.

Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε δραματικά μέσα σε μία εβδομάδα, κατά 44% και 17% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη η Ευρώπη ανακοίνωσε περισσότερα από 150.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, αριθμός ρεκόρ. Πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου εκτιμούν ότι έχουν μπει ήδη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων πάντως είναι ακόμη μακριά από τα επίπεδα που είχε φτάσει τον Απρίλιο (κατά μέσο όρο τότε ήταν 4.000 ημερησίως) αλλά, μετά την υποχώρηση του καλοκαιριού (λιγότεροι από 400 θάνατοι ημερησίως τον Ιούλιο), την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη ξεπέρασαν τους 1.000 την ημέρα.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότερα από 50.000 κρούσματα ημερησίως τις τελευταίες επτά ημέρες, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, όταν έφτασαν τις 70.000.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.