ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έκκληση για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών - 'Στα λεωφορεία δεν τηρούνται τα μέτρα...'

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έκκληση για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών - 'Στα λεωφορεία δεν τηρούνται τα μέτρα...'

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σχετικά με την πανδημία και την τήρηση των πρωτοκόλλων, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (17/10), ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι στα σχολεία τηρούνται σε ικανοποιητικό βαθμό τα πρωτόκολλα ωστόσο πρέπει να δώσουμε προσοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών.

Ο Υπουργός Παιδείας μίλησε συγκεγκριμένα για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'μπορεί πρωταθλήματα να έχουν ανασταλεί, αλλά οι ομάδες συνεχίζουν φιλικούς αγώνες και τα παιδιά συναντιόνται σε μεγάλους αριθμούς'. 'Κάνουμε έκκληση να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν', συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι σε συνεργασία με τον ΚΟΑ θα συσταθεί ένας μηχανισμό εποπτείας για να επιτηρείται η τήρηση των πρωτοκόλλων, σε αυτούς τους χώρους.

Πέραν τούτου, σημείωσε ότι 'θα βοηθήσουμε τα σχολεία μέσα από ένα μηχανισμό που θα συνδράμει στην ιχνηλάτηση των επαφών των παιδιών'.

Το πρόβλημα με τα λεωφορεία και... σεμινάρια

'Φαίνεται ότι στα λεωφορεία δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας', ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου.

'Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών για να εξασφαλίσουμε περισσότερες γραμμές έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα λεωφορεία για να αραιώσουν τα παιδιά', πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι θα γίνουν εκ νέου σεμινάρια για την τήρηση των πρωτοκόλλων, από την Δρ. Δωροθέα Πανά, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top