ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Μέτρα, νοσοκομεία και όριο ηλικίας περιστατικών - 'Άκρως ανησυχητική κατάσταση. Κάποιοι κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο'

Δρ. Καραγιάννης: Μέτρα, νοσοκομεία και όριο ηλικίας περιστατικών - 'Άκρως ανησυχητική κατάσταση. Κάποιοι κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο'

Μετά και την σοκαριστική αύξηση των κρουσμάτων, το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ο οποίος μας επισήμανε πως ήδη αυξάνονται σημαντικά οι εισαγωγές στo νοσοκομεία αναφοράς, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Οι νέες εισαγωγές και η ηλικία των θετικών
Όπως είπε, «ήδη μετρούμε 27 εισαγωγές, από 3 που είχαμε πριν κάποιες ημέρες, ενώ υπάρχουν 2 διασωληνωμένοι. Μπορεί να φθάσουμε και τις 100 εισαγωγές τις επόμενες ημέρες, δεν το αποκλείω. Θα δείξουν οι επόμενες μέρες».
«Ελπίζω να είναι νεαροί και να βγουν γρήγορα έξω» συμπλήρωσε ο Δρ. Καραγιάννης, ενώ μας ενημέρωσε πως προς το παρόν τα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες με μέση ηλικία τα 30.

Ερωτηθείς γιατί υπήρξε απότομη αύξηση, ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε πως πιθανότατα η παρούσα έξαρση άρχισε πριν αρκετό καιρό και μέχρι να ανακαλυφθεί, οι εστίες που δημιουργήθηκαν ήταν πολλές και η μετάδοση υψηλή».
Για τις επόμενες ημέρες, επισήμανε πως θα βγουν ακόμη πολλοί θετικοί, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των τελευταίων ημερών.

Τα μέτρα και η αξιολόγηση της κατάστασης – ‘Άκρως επικίνδυνη’
Σε σχέση με τα μέτρα, υποστήριξε πως μπήκαν τα ηπιότερα μέτρα που μπορούσαν να επιβληθούν. Σε ερώτηση μας κατά πόσον υπήρξαν πιέσεις από κάποιους, ο Δρ. Καραγιάννης αρνήθηκε, λέγοντας πως «θεωρούμε ότι ακόμη κι αυτά τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν εάν εφαρμοστούν σωστά».

Ανέφερε επίσης πως τα μέτρα δεν μπαίνουν τιμωρητικά, αλλά για την προστασία μας.

Αξιολογώντας την κατάσταση ο καθηγητής είπε στο ThemaOnline πως παρά το ότι λέγεται ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική.

Ευθύνεται η ιχνηλάτηση;
Η ιστοσελίδα μας ανέφερε στον Δρ. Καραγιάννη τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση της ομάδας ιχνηλάτησης και εάν αυτό ευθύνεται για τον μη εντοπισμό εγκαίρως των εστιών μετάδοσης, με τον καθηγητή να απαντά πως «δυστυχώς τώρα με τέτοιους αριθμούς είναι αδύνατο να ιχνηλατηθούν όλες οι επαφές. Επομένως, θα μας ξεφεύγουν θετικοί».

Για τους αρνητές του ιού
Ο Δρ. Καραγιάννης, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός γι’ αυτούς που αρνούνται πως υπάρχει ο ιός, επισημαίνοντας πως εάν ο κόσμος εξακολουθεί να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα.

Παράλληλα, είπε πως η αύξηση των εισαγωγών αποτελεί και το μεγαλύτερο κριτήριο για να συνειδητοποιήσουν όσοι αρνούνται τον ιό την επικινδυνότητά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top