ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας ζητούν διάλογο για συνταξιοδοτικό σχέδιο

ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας ζητούν διάλογο για συνταξιοδοτικό σχέδιο

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου αποφάσισαν χθες να καλέσουν την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης με στόχο την έναρξη εντατικού και ουσιαστικού διαλόγου για επίτευξη συμφωνίας στο θέμα του συνταξιοδοτικού σχεδίου για τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους αστυνομικούς που προσλήφθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011. 

Σε κοινή σύσκεψη χθες, οι οργανώσεις εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη μακρά καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση του ζητήματος αυτού κι επανέλαβαν τον στόχο τους για ένταξη όλων των συναδέλφων που παραμένουν ανασφάλιστοι μετά το 2011 σε κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους.
 
Επίσης, αποφάσισαν να παρακολουθούν στενά το όλο θέμα και να συνέλθουν σε νέα σύσκεψη για να σταθμίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE