ΟΚΤΑΙ: Η Ακγκυρα θα στείλει στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν αν της ζητηθεί

ΟΚΤΑΙ: Η Ακγκυρα θα στείλει στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν αν της ζητηθεί

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει στρατιώτες και να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, εφόσον της ζητηθεί κάτι τέτοιο από το Μπακού, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα.


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε αυτό το στάδιο. Η Τουρκία έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της στο Αζερμπαϊτζάν και κατηγορεί την Αρμενία για κατοχή αζέρικων εδαφών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, ο Οκτάι κατηγόρησε επίσης την Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) ότι προσπαθεί να αφήσει ανεπίλυτο το ζήτημα και ότι στηρίζει την Αρμενία, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Την κατάσταση στο Καραμπάχ συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE