ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Καρφώνουν' ανοιχτά τον ΟΚΥπΥ οι νοσηλευτές: Περιμένουν προσλήψεις εδώ και 4 μήνες, εκτελούν διπλά καθήκοντα με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

'Καρφώνουν' ανοιχτά τον ΟΚΥπΥ οι νοσηλευτές: Περιμένουν προσλήψεις εδώ και 4 μήνες, εκτελούν διπλά καθήκοντα με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Σε διερεύνηση των παραπόνων και διαμαρτυριών της ΠΑΣΥΝΟ που αφορούν κυρίως την υποστελέχωση των νοσηλευτηρίων προχώρησε η ιστοσελίδα μας επικοινωνόντας με το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας κύριο Φαίδωνα Ηλία.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ο κύριος Ηλία μας ανέφερε ότι μετά τις μαραθώνιες συσκέψεις και συναντήσεις που είχαν προκύψει για την επίλυση του ζητήματος της υποστελέχωσης των νοσηλευτηρίων (Ιούνιο του 2020) ΠΑΣΥΝΟ και ΟΚΥπΥ κατέληξαν σε συμφωνία για την άμεση πρόσληψη 160 νοσηλευτών (σε δύο φάσεις) που μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα έφθαναν τους 260. Ανέφερε κατηγορηματικά ότι μέχρι και σήμερα (Πέμπτη 22/10) 4 μήνες αργότερα δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη νοσηλευτή ενώ μάλιστα έχουν παραιτηθεί, αποσπαστεί ή αφυπηρετήσει άλλοι 61.

Πρόσθεσε επίσης πως ο ΟΚΥπΥ κλήθηκε να εξηγήσει πως μπορούσε να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού εκ των έσω (έκανε λόγο για 48 νοσηλευτές) ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν δύνατω να πραγματοποιηθεί θα έπρεπε να προσληφθούν άλλα 48 άτομα. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο διαχωρισμό λειτουργίας των ΤΑΕΠ (Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών) από τα Ασθενοφόρα.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έθιξε ο κύριος Φαίδωνας Ηλία αφορούσε τα 'διπλά καθήκοντα' που έχουν νοσηλευτές καλύπτοντας παράλληλα με την εργασία τους στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών και κλήσεις Ασθενοφόρων. Κάτι που εκτός από το άγχος που δημιουργεί στους νοσηλευτές ελλοχεύει και ίσως κινδύνους αφού ο νοσηλευτής που παραλαμβάνει το περιστατικό μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο πρέπει να μείνει με τον ασθενή αναμένοντας να τον παραδώσει σε άλλο διαθέσιμο νοσηλευτή. Έυτυχώς έβρισκαν τους μηχανισμούς και τον τρόπο να κάνουν ταχύτατα τη διαδικασία αυτή' ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο κύριος Ηλία έκανε λόγο για δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥπΥ κύριου Χαράλαμπου Χαριλάου στις οποίες ανέφερε πως 'για τη νενομισμένη διαδικασία πρόσληψης και μοριοδότησης ήταν ενήμερος εκ των προτέρων ο ΠΑΣΥΝΟ' κάτι που ο Φαίδωνας Ηλία διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας πως 'ουδέποτε υπήρχε τέτοια τοποθέτηση από μεριάς μας'.

Τόνισε πως 'ακόμη και για τα σπιτάκια (Ιατρεία Δημόσιας Υγείας) που έχουν τοποθετηθεί έξω από το ΓΝ Λευκωσίας με σκοπό τη δειγματοληψία για τη νόσο Covid-19 η στελέχωση έγινε πάλι εκ των έσω και από προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας'.

Πέραν του θέματος της υποστελέχωσης ο κύριος Ηλία αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και ΟΚΥπΥ αφού έκανε λόγο για την στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς (για την παύση 3 νοσηλευτών που είχαν αποκτήσει εμπειρία και ειδίκευση παράγωντας έργα εν μέσω πανδημίας) αλλά και την στελέχωση του Νοσοκομείο Αναφοράς με προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας με την χαρακτηριστική ατάκα 'Πάμε να διορθώσουμε κάτι χαλώντας κάτι άλλο'.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top