ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε άμεση ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού - Πώς επηρέαζεται η κάθε πόλη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε άμεση ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού - Πώς επηρέαζεται η κάθε πόλη

Τίθενται σήμερα σε ισχύ, ύστερα από διάταγμα του Υπουργού Υγείας, τα νέα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και που σκοπό έχουν τον έλεγχο και την αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσης και της διασποράς του ιού στην κοινότητα και την προφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. 

Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στον αριθμό των περιστατικών COVID 19 που παρατηρείται τις τελευταίες 14 ημέρες στην Κύπρο αλλά και της διασποράς που παρατηρείται στην κοινότητα.
 
 
Αναλυτικά, τα μέτρα σε παγκύπρια βάση είναι:
 
Χρήση μάσκας και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους πλην των προσώπων που αθλούνται.
 
Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων εξαιρουμένων των χώρων εστίασης με μέγιστο αριθμό συναθροισμένων τα 10 άτομα.
 
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης ορίζεται στα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς, ενώ ισχύουν οι ρυθμίσεις για 3 τετραγωνικά σε εσωτερικούς και 2 τετ. μέτρα σε εξωτερικούς χώρους.
 
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά κράτηση σε τραπέζι σε χώρο εστίασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα έξι άτομα.
 
Ο εκκλησιασμός σε εκκλησίες και σε θρησκευτικές τελετές τελούνται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
 
Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.
 
Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών και ανοικτών κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων με πληρότητα το 50% της χωρητικότητας.
 
Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις και επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 350 άτομα.
 
Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, ποτών και τροφίμων καθώς και τα φαρμακεία μέχρι τις 9:00 το πρωί εξυπηρετούν άτομα άνω των 60 και άτομα με αναπηρίες.
 
Τα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο
 
Πιο αυστηρά μέτρα ανακοινώθηκαν για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στις  δύο επαρχίες τα οποία είναι:
 
Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες πιτσαρίες σνακ μπαρ κ.λπ.) μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Επιτρέπονται όμως οι υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης μετά τις 10:30.
 
Απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών μετά τις 11:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί εξαιρουμένων μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους, όπως μετακίνηση από και προς φαρμακείο ή νοσηλευτήριο η για σκοπούς εργασίας με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου.
 
Αναστέλλονται όλες οι απογευματινές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών, όπως ποδόσφαιρο, χορός, μαθήματα κολύμβησης, πολεμικές τέχνες, θέατρο κ.λπ.
 
Αναστέλλονται επίσης οι αγώνες πρωταθλημάτων αθλητών όλων των αθλημάτων κάτω των 18 ετών των ομάδων οι έδρες των οποίων βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Αυτό σημαίνει ότι αγώνες που δίνουν ομάδες με έδρες στις επαρχίες με ομάδες των άλλων επαρχιών αναβάλλονται μέχρι τη λήξη των μέτρων.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top