Το Δουβλίνο αναμένει την επίτευξη συμφωνίας Βρετανίας - ΕΕ για την περίοδο μετά το Brexit

Το Δουβλίνο αναμένει την επίτευξη συμφωνίας Βρετανίας - ΕΕ για την περίοδο μετά το Brexit

Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν δήλωσε σήμερα ότι κατά την άποψή του, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία για την περίοδο μετά το Brexit και ότι η συνέχιση των συνομιλιών, προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα, είναι ένα καλό σημάδι, παρά τις προκλήσεις που παραμένουν.


Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι έχουν σημειώσει καλή πρόοδο στις τελευταίες συνομιλίες για μία εμπορική συμφωνία που θα αποτρέψει μία ταραχώδη ολοκλήρωση της πενταετούς κρίσης του Brexit, αλλά η αλιεία παραμένει το μεγαλύτερο σημείο τριβής.

«Η αίσθηση μου είναι ότι ο (Βρετανός) Πρωθυπουργός θέλει [εμφατικά] μία συμφωνία», δήλωσε ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE