ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Αυτός είναι ο μικρός Μοχάμεντ που πέθανε μέσα στη βάρκα με προορισμό την Κύπρο- Πέταξαν το κορμάκι του στη θάλασσα

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Αυτός είναι ο μικρός Μοχάμεντ που πέθανε μέσα στη βάρκα με προορισμό την Κύπρο- Πέταξαν το κορμάκι του στη θάλασσα

Η οικογένεια Mohammed ήλπιζε να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς η μοίρα και οι χειρισμοί των λαθρεμπόρων, έκαναν τα χαμόγελα ελπίδας της οικογένειας να μετατραπούν σε δάκρυα και πόνο.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

O Nazir, άνεργος μηχανικός, είχε πουλήσει όλα τα έπιπλα της οικογένειάς του και η γυναίκα του Zeinab όλα τα κοσμήματά της για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα (γύρω στις 21.000 δολάρια) ώστε μια βάρκα να τους μεταφέρει από την Τρίπολη του Λιβάνου στην Κύπρο.

Το ποσό δεν ήταν αρκετό, έτσι δανείστηκαν και χρήματα, ώστε να επιβιβαστούν στο αλιευτικό σκάφος των λαθρεμπόρων με στόχο να καταφέρουν να φτάσουν στο νησί μας όπου και σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο.

Η Zeinab Mohammed σε συνέντευξη της Αυστραλιανό δίκτυο ABC ανέφερε πως κατάλαβε ότι η οικογένειά της αντιμετώπιζε προβλήματα όταν το αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε από τον Λίβανο στην Κύπρο άρχισε να παρασύρεται αστη μέση της θάλασσας.

«Ήξερα τότε η ζωή μας και τα παιδιά μας βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά δεν περίμενα να πεθάνει το παιδί μου» τα λόγια της χαροκαμένη μητέρας.

«Η Zεινάπ, ο σύζυγός της Ναζίρ και τα τέσσερα παιδιά τους βρισκόταν σε ένα μικρό καράβι με 43 άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό ή νερό» αναφέρεται στο δημοσιεύμα με τον συντάκτη να προσθέτει: «Είχαν συσκευάσει προμήθειες για το ταξίδι, αλλά τις τσάντες τους της  πήραν ο διοργανωτής του ταξιδιού και τους είπαν ότι θα τις τοποθετούσαν ένα άλλο σκάφος, το οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ.»

Χάθηκαν, αφού το αλιευτικό σκάφος έμεινε από καύσιμα και δεν είχαν τρόπο να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως περιγράφει η μητέρα, τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού, δύο μικρά παιδιά στο πλοίο ένιωσαν αδιαθεσία. «Είναι απλά παιδιά και ο ήλιος ήταν τόσο ζεστός, δεν υπήρχε τίποτα για να μας προστατεύσει», είπε η Ζeinab που κράτησε τον 18 μηνών γιο της Mohammed στην αγκαλιά της, ρίχνοντας θαλασσινό νερό στο κεφάλι του για να του ρίξει τη θερμοκρασία.

«Τα παιδιά διψούσαν. Ήταν πολύ διψασμένα, γι 'αυτό τους δώσαμε θαλασσινό νερό και δεν μπορούσαν να το πιούν», είπε ο σύζυγός της Nazir Mohammed και συμπλήρωσε: «Ο ανιψιός μου πέθανε εκείνη την ημέρα και ο γιος μου πέθανε την επόμενη»

Χωρίς άλλη επιλογή, ο Nazir και ο Zeinab έβαλαν το άψυχο κορμάκι του γιου τους στη θάλασσα και το είδαν να βυθίζεται ξεσπώντας σε λυγμούς.

Το σκάφος τους συνέχισε να παρασύρεται από τα κύματα. Όταν ένα άλλο άτομο πέθανε, 10 άντρες έπεσε στη θάλασσα με σκοπό να κολυμπήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. Έξι από αυτούς ακόμα αγνοούνται και πολύ πιθανόν να είναι νεκροί.

Η σορός του μικρού Mοχάμεντ βρέθηκε και παραδόθηκε στους γονείς του. «Κάναμε όλα αυτά για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και αυτή είναι η κατάληξη»

Αντί για μια καλύτερη ζωή, επέστρεψαν στο σπίτι τους χωρίς το πιο μικρό μέλος της οικογένειας, παγιδευμένοι για άλλη μια φορά στη φτώχεια και την απόγνωση της κατάρρευσης του Λιβάνου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top