ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πρόχειρα τα μέτρα για πανδημία λέει η ΠΣΕΜ, που καταρτίστηκε σε σώμα

Πρόχειρα τα μέτρα για πανδημία λέει η ΠΣΕΜ, που καταρτίστηκε σε σώμα

Η ΠΣΕΜ σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τον Πρόεδρο και τα μέλη Επιτροπής Παιδείας Βουλής, Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, τη Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων, Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου,  τις Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών, τα ΚΜΣ Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και εξατάξιων Γυμνασίων αναφέρει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την πανδημία είναι πρόχειρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε το περιθώριο χρόνου προετοιμασίας.



"Υπάρχει το πρόβλημα με την περσινή χαμένη ύλη που δεν καλύφθηκε ποτέ, και τους καθηγητές μας να τρέχουν την ύλη για να προλάβουν τις εξετάσεις τετράμηνου. Ζητούμε όπως ακουστούν οι προτάσεις μας και να καλεστούμε για διάλογο από το Υπουργείο", αναφέρει η ΠΣΕΜ, ενημερώνοντας ότι με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, σήμερα καταρτίστηκε σε σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είναι ο Παλάτος Δημήτρης του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β, Αντιπρόεδρος η Κανέλλη Μαριγιάννα του Λυκείου Βεργίνας, Γραμματέας η Αυξεντίου Μαρία του Λυκείου Αγίου Αντωνίου, Ταμίας ο Ζάκος Στέλιος της Τεχνικής Σχολής Πάφου, και μέλη οι Παφίτης Στέλιος του Λυκείου Π. Χρυσοχού, Τζοχαχιάν Μάριος του Λυκείου Μακαρίου Γ της Λάρνακας, ο Αργυρού Αιμίλιος απόο το Λανίτειο Λύκειο, η Παναγή Ζωή του Λυκείου Παραλιμνίου και η Ζαρτήλα Φωτεινή του Λυκείου Κοκκινοχωριών Φώτη Πίττα.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει επίσης πως "η παραβατικότητα στα σχολεία και η ασφάλεια των μαθητών είναι στις προτεραιότητες μας. Για εμάς τα ζητήματα παραβατικότητας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την πρόληψη και τη διαπαιδαγώγηση και όχι με τις κάμερες στα σχολεία, τους security, τα μεγάλα κιγκλιδώματα και τα άλλα μέτρα καταστολής που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά απλά μεταφέρουν τη βία εκτός σχολείων".

"Παράλληλα, θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια συντηρητικοποίησης της μαθητικής στολής. Η χαλάρωση της στολής κερδήθηκε μέσα από πολύχρονους αγώνες και δεν θα επιτρέψουμε πισωγύρισμα. Η μόρφωση και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης δεν εξαρτώνται από την εμφάνιση μας. Είναι καιρός, η πολιτεία να επαναφέρει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία", προσθέτει.

Αναφέρει επίσης πως "θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αλλάξουν οι κανονισμοί λειτουργίας οι οποίοι είναι αντιπαιδαγωγικοί και αντιδημοκρατικοί. Θα αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι απουσίες που δικαιούμαστε μέσα στη σχολική χρονιά και να επαναφερθούν οι δικαιολογημένες απουσίες".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου Μαυρικίου



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top