ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Σε υψηλό έξι μηνών το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Σε υψηλό έξι μηνών το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών ανήλθε το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο του 2020, αγγίζοντας τα €48,04 δισεκατομμύρια, ως αποτέλεσμα της αύξησης των καταθέσεων των εταιρειών, ενώ σε υψηλό δύο μηνών, στα €31,9 δισ., ανήλθε το υπόλοιπο των δανείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, οι συνολικές καταθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2020 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €36,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €366,5 εκ. τον Αύγουστο του 2020.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο -0,6%, σε σύγκριση με μηδενικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής τον Αύγουστο 2020. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο 2020 έφθασε στα €48,0 δισ., επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, οι καταθέσεις των νοικοκυριών σημείωσαν τον Σεπτέμβριο του 2020 καθαρή μείωση €11,6 εκ., στα €28,60 δισ., ενώ οι καταθέσεις των εταιρειών παρουσίασαν καθαρή αύξηση €145 εκ., στα €11,06 δισ.

Υπόλοιπο δανείων
-------------------
Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα συνολικά δάνεια τον Σεπτέμβριο 2020 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €218,1 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €60,7 εκ. τον Αύγουστο 2020. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -3,8%, σε σύγκριση με -4,4% τον Αύγουστο 2020.

Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Σεπτέμβριο του 2020 έφθασε στα €31,9 δισ., στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, τα δάνεια των νοικοκυριών σημείωσαν τον Σεπτέμβριο του 2020 καθαρή αύξηση €17,5 εκ. και ετήσια μεταβολή 2,4%, φθάνοντας στα €13,27 δισ. Τα καταναλωτικά δάνεια σημείωσαν καθαρή αύξηση €3,2 εκ., στο €1,56 δισ., ενώ τα οικιστικά δάνεια παρουσίασαν καθαρή αύξηση €30,5 εκ., στα €9,19 δισ.

Επίσης, τα δάνεια των επιχειρήσεων σημείωσαν καθαρή αύξηση €239,4 εκ. στα €15,76 δισ.

Όπως αναφέρει η ΚΤΚ, η αναστολή δόσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Διατάγματος αναστολής δόσεων του Υπουργού Οικονομικών, είχε αυξητική επίδραση στις πιο πάνω μεταβολές στα δάνεια.

Σημειώνει ότι η αναστολή δόσεων αφορούσε δάνεια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε νοικοκυριά και μη-χρηματοδοτικές εταιρείες ύψους €10,4 δισ

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top