ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κύπριος καθηγητής ενημερώνει ποιά εμβόλια κατά του κορωνοϊού προηγούνται - Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Κύπριος καθηγητής ενημερώνει ποιά εμβόλια κατά του κορωνοϊού προηγούνται - Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Ο Επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιου Κύπρου Δρ. Νικόλας Διέτης έδωσε πληροφορίες για την παραγωγή των εμβολίων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναφέροντας παράλληλα και το πότε αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Ο Δρ. Διέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, είπε πως υπάρχουν 34 εμβόλια αυτή τη στιγμή, κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο. Υπάρχουν πάρα πολλά εμβόλια που βρίσκονται στη φάση 1,2,3 των κλινικών μελετών, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει γύρω στον Φεβρουάριο.

Τα εμβόλια που ανέφερε πως είναι πιο μπροστά είναι αυτό της AstraZeneca, της Johnson & Johnson και της Pfizer.

Υποστήριξε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει καταγραφή των δεδομένων με τα εμβόλια.

Μίλησε επίσης για διάφορα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν και ότι χρειάζεται κάποια από τα εμβόλια να είναι στους μείον 80 βαθμούς κελσίου πριν χορηγηθούν.

Όταν ερωτήθηκε για το ποσοστό αποτελεσματικότητας απάντησε πως είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε και θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Όπως είπε, «το εμβόλιο της γρίπης σε καλύπτει γύρω στο 60-65%. Το ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιο από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα έχει τη μεγαλύτερη κάλυψη και ποιο θα έχει τα λιγότερα συμπτώματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top