'Ξήλωσαν' τον Τσέχο υπουργό Υγείας: Πώς πιάστηκε να παραβιάζει τα μέτρα

'Ξήλωσαν' τον Τσέχο υπουργό Υγείας: Πώς πιάστηκε να παραβιάζει τα μέτρα

O Πρόεδρος της Τσεχίας θα ορίσει την Πέμπτη 29/10 έναν νέο υπουργό Υγείας αντικαθιστώντας τον Ρομάν Πριμούλα, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του, αφού πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να παραβιάζει τα μέτρα τα οποία ο ίδιος έλαβε εναντίον του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

Φωτογράφος μιας ταμπλόιντ κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του την περασμένη εβδομάδα τον Ρομάν Πριμούλα, τη στιγμή που έφευγε από ένα εστιατόριο, το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει λόγω των κανονισμών που επιβλήθηκαν στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Στην κορυφή των χωρών της ΕΕ για τον αριθμό των νέων θανάτων και νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περίπου 270.000 κρούσματα της νόσου και 2.400 θανάτους από τον Μάρτιο.

«Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν θα αναθέσει στον Γιαν Μπλάτνι τη θέση του υπουργού Υγείας την Πέμπτη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζέμαν, Γίρι Οβτσάτσεκ, σε ένα tweet.

Ο Γιαν Μπλάτνι είναι αιματολόγος παιδίατρος και αναπληρωτής διευθυντής νοσοκομείου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, το Μπρνο. Δεν έχει πολιτική εμπειρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE