ΚΟΥΒΑ: Η Western Union θα κλείσει όλα τα υποκαταστήματά της

ΚΟΥΒΑ: Η Western Union θα κλείσει όλα τα υποκαταστήματά της

Ο αμερικανικός όμιλος μεταφοράς χρημάτων Western Union θα κλείσει όλα τα γραφεία του στην Κούβα μετά τις νέες κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που απαγόρευσε κάθε συνεργασία με τη Fincimex, κουβανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η οποία ελέγχεται από τις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αρχές στην Αβάνα.

Η εταιρεία θα κλείσει τα «407 γραφεία της σε όλη τη χώρα εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων» που επιβάλλει η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει ανακοίνωση της Fincimex αναρτηθείσα στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Στο κείμενο προστίθεται ότι οι κυρώσεις αυτές «εν μέσω πανδημίας υπογραμμίζουν τον κυνισμό, την περιφρόνηση για τον κουβανικό λαό και τον οπορτουνισμό της αμερικανικής κυβέρνησης».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE