ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η απάντηση του Υπ. Παιδείας στον 39χρονο πατέρα που ξέσπασε για το παιδί του και ζητούσε βοήθεια- «Σε μερικές μέρες η απόφαση»

ΚΥΠΡΟΣ: Η απάντηση του Υπ. Παιδείας στον 39χρονο πατέρα που ξέσπασε για το παιδί του και ζητούσε βοήθεια- «Σε μερικές μέρες η απόφαση»

Σχεδόν ένας μήνας μήνας πέρασε έως ότου προσκομισθεί η απαραίτητη ιατρική βεβαίωση και υποβληθεί το σχετικό αίτημα στην Επιτροπή για περίπτωση μαθητή γυμνασίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας του οποίου ο πατέρας διαμαρτύρεται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ισχυρισμό ότι το σχολείο και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν έχουν επιληφθεί του θέματος και δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το μαθητή, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται η Επιτροπή να αποφανθεί και να υπάρξει σχετική απόφαση και ότι υπήρξε μόνο μια καθυστέρηση μερικών ημερών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα το Υπουργείο αναφέρει ότι «για τις περιπτώσεις μαθητών/μαθητριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είναι δυνατό να προσέρχονται στο σχολείο προνοείται από τη νομοθεσία ότι, μετά από αίτημα που υποβάλλεται από τους γονείς/κηδεμόνες μαζί με το σχολείο, η αρμόδια Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξετάζει το θέμα και μπορεί να εγκρίνει, όταν χρειάζεται, κατ’ οίκον εκπαίδευση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top