ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από πατέρα 15χρονου μαθητή- «Θέλουν 2,5 μήνες να εγκρίνουν το αυτονόητο…Ζητώ τη βοήθεια σας»

ΚΥΠΡΟΣ: Κραυγή απόγνωσης από πατέρα 15χρονου μαθητή- «Θέλουν 2,5 μήνες να εγκρίνουν το αυτονόητο…Ζητώ τη βοήθεια σας»

Ξέσπασμα από πατέρα 15χρονου μαθητή μέσα από το ThemaOnline αφού οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας όπως καταγγέλλει δεν έδειξαν ενδιαφέρον στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με τον 39χρονο πατέρα, ο 15χρονος γιος του, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, συστήνεται από τους ιατρούς να μην πηγαίνει στο σχολείο λόγω του κορωνοϊού, ενώ πρόταση της ιατρικής βεβαίωσης που κατέχει είναι όπως το παιδί του λαμβάνει κατ’ οίκον διδασκαλία.

Όπως αναφέρει έχει ενημερώσει το σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενώ είχε στείλει και σχετική επιστολή στο Υπ. Παιδείας. Η μόνη απάντηση που έχει λάβει, όχι γραπτώς, ήταν να εξασφαλίσει πιστοποιητικό ώστε να δικαιολογηθούν οι απουσίες του παιδιού του στο Γυμνάσιο στο οποίο φοιτά.

Ο ίδιος εξασφάλισε το πιστοποιητικό αλλά, όπως ισχυρίζεται, λόγω κρούσματος κορωνοϊού, η αρμόδια επιτροπή που έπρεπε να συνεδριάσει την Τετάρτη 21/10 αναβλήθηκε, την Τετάρτη 28/10 είναι αργία και πάλι δεν θα συνεδριάσουν με το αίτημα να εξετάζεται, εκτός άλλου απροόπτου στις 4 Νοεμβρίου.

«Δεν θα τους αφήσω να στερήσουν τη σχολική χρονιά στο παιδί μου. Έχουν υποβαθμίσει τα πάντα» αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, στο οποίο ζητά τη βοήθεια του κοινού ώστε να κοινοποιήσει το πρόβλημά του.

Ο 39χρονος Αλέξανδρος, ζητά το αυτονόητο όπως δηλώνει. Θέλει το παιδί του να λάβει την εκπαίδευση, όπως όλους τους συμμαθητές του γιου του και κρούει τον κώδωνα στους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τέλος, δηλώνει πως την Πέμπτη 29/10 θα βρεθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αφού θεωρεί πως είναι ο μόνος τρόπος να βρεθεί μια λύση για τον 15χρονο γιο του, που όπως υποστηρίζει κάποιοι θέλουν να του στερήσουν το μέλλον.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top